Нова гра

Режим Виживання в Minecraft. Шкали здоров'я і голоду відображаються поряд з шкалою набору досвіду.

Виживання (англ. Survival) — один з ігрових режимів в Minecraft, метою якого є збір ресурсів, будівництво споруд, вбивство мобів та дослідження навколишнього світу.

У Bedrock Edition гравці будуть отримувати досягнення тільки, якщо світ згенерований за відключеними чітамі, що не на мирній складності, і якщо генерація не встановлена на суперплоского. Якщо в Bedrock Edition гравець спочатку створить світ в режимі Творчість, а потім завантажить його в режимі Виживання, він також не зможе отримати досягнення.

Ігровий процес Редагувати

У режимі Виживання гравці мають інвентар, в якому можна зберігати різні предмети, а також виконувати найпростіший крафт на сітці розміром 2x2. Більш складні предмети потрібно створювати на верстаті. Щоб отримати деякі предмети, потрібна пічка для плавлення. Крім того, існують ще кілька пристосувань для різного користування, наприклад, варіння зілля, лагодження та зачарования.

Мета гри Редагувати

Незважаючи на те що в грі відсутня певна мета, гравець може сам вибрати її. Даний режим додає величезну кількість різних ресурсів, які потрібно добути, можливість атаки і захисту і багато іншого. Гравець може досягти «правильної кінцівки» в режимі виживання, перемігши дракона Краю, але гра на цьому не припиняється; при вбивстві головного боса гри ви отримуєте нове досягнення, величезна кількість досвіду і можливість використовувати вимірювання Кінець в своїх цілях. Крім того, є додатковий бос — висушувач, який стає доступним в середині-кінці гри.

Узагальнення ходу звичайної гри:

  1. Гравець починає гру в звичайному світі, де він повинен, уникаючи різних небезпек, зібрати необхідні матеріали та інструменти, щоб вижити.
  2. Гравець повинен знайти підходяще для житла місце, щоб перечекати першу ніч.
    1. Якщо гравець був заспавнен в селі, підземелля, храмі або фортеці, пункти 3-8 можуть бути пропущені.
  3. Гравець створює перші інструменти, які, в більшості випадків, дерев'яні. Дерев'яна кирка використовується для видобутку каменю.
    1. З плином часу, гравець створює ферми для вирощування сільськогосподарських культур і загони для розведення тварин, будує споруди різного призначення, а також досліджує нові землі в пошуках нових ресурсів.
  4. Гравець або знаходить печери, каньйони або інші природно створені шляху під землю, або риє власні шахти глибоко під землею в пошуках рідкісних мінералів.
  5. Гравець знаходить і переплавляє залізну руду в злитки заліза і використовує їх для створення інструментів і броні.
  6. Гравець занурюється глибше, щоб збирати інші цінні руди, найціннішою з яких є алмазна.
  7. За допомогою алмазної кирки гравець здобуває трохи обсидіану. Також на цьому етапі добуті алмази можуть бути використані для створення столу зачарованія, що дозволяє зачаровувати зброю та інструменти.
  8. Гравець будує портал Нижнього світу в Нижній світ як мінімум з 10 блоків обсидіану.
  9. Гравець потрапляє в Нижній світ — новий світ з новими ресурсами, новими мобами і небезпеками.
  10. Гравець знаходить пекельну фортеця, де йому слід атакувати іфритів, щоб добути вогняні стрижні. Ці стрижні використовуються в зілляваріння, а також при Крафт очей Краю.
  11. Пекельна фортеця може бути пропущена, якщо гравцеві вдасться отримати око Краї шляхом торгівлі.
  12. Гравець після повернення в звичайний світ повинен знайти мандрівників Краю, вбити їх і добути перли Краю.
  13. Гравець використовує перли Краї і вогненний порошок для крафта очей Краю, які при киданні вказують дорогу до фортеці.
  14. За допомогою очей Краю гравець знаходить фортецю і відновлює портал в Край. Після цього йому надається доступ в цей вимір.
  15. Після потрапляння в Край гравець бореться з небезпечним супротивником, драконом Краю, після вбивства якого гравець отримує величезну кількість досвіду. Після повернення в звичайний світ будуть прокручуватися фінальні титри, і гравець буде переміщений на місце свого Спавн. (Ви можете натиснути ESC, щоб пропустити титри).
  16. После убийства дракона Краю игрок может продолжать исследовать мир, добывать ресурсы, изучить все три измерения, всё в пределах вашего воображения.
  17. Вбивство висушувача є необов'язковим, але це потрібно, щоб створити маяк, який може бути використаний для отримання позитивних ефектів.
  18. Гравець також може вдосконалювати свої споруди і отримувати досягнення.
  19. Можно знайти підводний храм, в якому можна зустріти одного з босів — Стародавнього варта. Корисних речей з нього майже не випадає.
  20. Можно знайти лісовий особняк, перемогти там поборників і викликачів і дістати кілька тотемів безсмертя.

Одиночний режим виживання Редагувати

Одиночний режим виживання (англ. Survival Singleplayer) — оригінальний режим Minecraft, встановлений за замовчуванням. В одиночному режимі можна грати і без підключення до Інтернету, якщо гравець хоча б раз заходив в гру, щоб завантажилися ігрові файли.

Багатокористувацький режим виживання Редагувати

EarlySMP

Скріншот з раннього SMP (версія сервера 0.2.1)

Починаючи з версії Alpha 1.0.15, режим виживання доступний для багатокористувацької гри. SMP приносить в гру взаємодія гравців один з одним: спільне будівництво, торгівлю, війни та інше.

Історія Редагувати

L! colspan="5" | egacy Console Edition
Classic-версія Java Edition
0.24 SURVIVAL TEST Режим представлений у версії гри Survival Test. У початковій реалізації режиму не було системи відродження гравців після їх смерті, тому доводилося заново перепідключатися до сервера.
Infdev-версія Java Edition
27 березня 2010 Гравець може відроджуватися після смерті.
Indev-версія Java Edition
29 січня 2010 Крафт доданий до гри.
Альфа-версія Java Edition
1.0.15 Додана розрахована на мережева гра. Спочатку Нотч дозволив обмеженій кількості гравців взяти участь в тестуванні цього режиму — він спілкувався з ними по IRC-каналу і вибирав гідних. Ці запрошення дозволяли гравцям тестувати перші версії SMP, але пізніше стався витік пароля, і сервер швидко заповнився. 4 серпня 2010 року Нотч випустив першу публічну версію даного режиму і додав можливість підключення до сервера за допомогою введення його IP-адреси.
Офіційний випуск Java Edition
1.3.1 SSP був скасований в технічному сенсі. Гравець може відкрити гру по локальній мережі для інших в будь-який час. Ця зміна була спрямована на те, щоб знизити навантаження і виправити деякі помилки в Minecraft.
Альфа-версія Pocket Edition
0.2.0 Режим виживання додано до гри.
0.3.0 Крафт доданий до гри.
TU1 CU1 1.0 Patcha 1 Режим виживання додано до гри.
New Nintendo 3DS Edition
New Nintendo 3DS Видання|0.1.0 Режим виживання додано до гри.

Помилки Редагувати

Питання, що стосуються «Виживання», ведуться в сховищі звітів про помилки. Повідомте про проблеми там.

Див. також Редагувати

Мови: ВиживанняВыживание

Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.