Гравець — персонаж, яким управляє гравець під час гри. Він виглядає як людина, одягнена в фіолетові штани, блакитну футболку, з коричневим волоссям і фіолетовими очима. Але скін персонажа, за якого ви граєте, можна змінити. Неофіційно його називають «Стів?» або «Стів(?)», включаючи знак питання. За таким іменем Нотч його іноді називає в своєму твіттері або блозі. Запитальний знак символізує, що це ім'я не остаточне, тобто неофіційне. З версії 1.8 в Minecraft доступний скін Алекса.

Здоров'я Редагувати

Основна стаття: Здоров'я

Максимальна кількість здоров'я гравця —

Код Результат
1 ([[Файл:Half_Heart.svg|9px|link=]]) 1 (Half Heart)
4 ([[Файл:Half_Heart.svg|9px|link=]][[Файл:Half_Heart.svg|9px|link=]]) 4 (Half HeartHalf Heart)
30 ([[Файл:Heart.svg|9px|link=]] × 15)) 30 (Heart × 15)
35 ([[Файл:Heart.svg|9px|link=]] × 17.5) 35 (Heart × 17.5)
8 ([[Файл:Heart.svg|18px|link=]][[Файл:Heart.svg|18px|link=]][[Файл:Heart.svg|18px|link=]][[Файл:Heart.svg|18px|link=]]) 8 (HeartHeartHeartHeart)
21 ([[Файл:Heart.svg|43px|link=]] × 10.5) 21 (Heart × 10.5)
. Більшість значень пошкоджень в Minecraft вимірюється сердечками. Незважаючи на всі труднощі, гравець завжди може зцілити себе їжею, при повній шкалі голоду здоров'я гравця відновлюється кожні п'ять секунд на
Код Результат
1 ([[Файл:Half_Heart.svg|9px|link=]]) 1 (Half Heart)
4 ([[Файл:Half_Heart.svg|9px|link=]][[Файл:Half_Heart.svg|9px|link=]]) 4 (Half HeartHalf Heart)
30 ([[Файл:Heart.svg|9px|link=]] × 15)) 30 (Heart × 15)
35 ([[Файл:Heart.svg|9px|link=]] × 17.5) 35 (Heart × 17.5)
8 ([[Файл:Heart.svg|18px|link=]][[Файл:Heart.svg|18px|link=]][[Файл:Heart.svg|18px|link=]][[Файл:Heart.svg|18px|link=]]) 8 (HeartHeartHeartHeart)
21 ([[Файл:Heart.svg|43px|link=]] × 10.5) 21 (Heart × 10.5)
. Доцільно також споживати приготовлену їжу, тому що вона заповнює більшу кількість шкали голоду. Хоча можна також вживати сиру їжу, але не завжди її можна їсти. На мирному рівні складності здоров'я автоматично відновлюється зі швидкістю
Код Результат
1 ([[Файл:Half_Heart.svg|9px|link=]]) 1 (Half Heart)
4 ([[Файл:Half_Heart.svg|9px|link=]][[Файл:Half_Heart.svg|9px|link=]]) 4 (Half HeartHalf Heart)
30 ([[Файл:Heart.svg|9px|link=]] × 15)) 30 (Heart × 15)
35 ([[Файл:Heart.svg|9px|link=]] × 17.5) 35 (Heart × 17.5)
8 ([[Файл:Heart.svg|18px|link=]][[Файл:Heart.svg|18px|link=]][[Файл:Heart.svg|18px|link=]][[Файл:Heart.svg|18px|link=]]) 8 (HeartHeartHeartHeart)
21 ([[Файл:Heart.svg|43px|link=]] × 10.5) 21 (Heart × 10.5)
за секунду. Так само можна використовувати лікувальні зілля та зілля регенерації.

Режими гри Редагувати

У режимі гри виживання гравець має можливість встановлювати і знищувати блоки, користуватися крафтингом і використовувати всілякі предмети. У режимі творчості гравець має доступ до необмеженого числа блоків для будівництва та можливість миттєво ламати встановлені у світі блоки. У режимі пригоди гравець не може встановлювати і ламати блоки, з'являються програмовані карти, механізми та інше. Даний режим доступний з версії 12w22a.

Налаштування Редагувати

Основна стаття: Скін

Гравець може змінювати зовнішній вигляд свого персонажа. Це можна зробити, завантаживши потрібний PNG файл зі скіном на головний ігровий сервер, який замінить собою стандартний. Управління скінами проводиться на сайті minecraft.net на особистій сторінці користувача Profile.

Незважаючи на те, що ви можете завантажити скін, зовнішнє зображає жінку, голос гравця залишався чоловічим. З версії 1.0 гравець більше не кричить ні чоловічим, ні жіночим голосом при отриманні пошкоджень (чутний тільки хрускіт, можливо, кісток). На даний момент офіційно не заявлено про додавання жіночого персонажа в гру.

Установка скіна доступна тільки преміум-користувачам.

Інше Редагувати

  • Після поновлення бети стандартний скін гравця був замінений: у персонажа була прибрана борода.
  • У SMP, коли гравець вмирає, він не падає на бік, а просто зникає.
  • Гравець може носити більш 45206784 кілограм (в інвентарі 4 ряди по 9 осередків у рядку. Отже 4*9=36 осередків. Максимально 64 блоки золота на 1 ячейку, 36*64=2306 блоків золота всього. 19621*2306=45246026 кг.), якщо він заповнить свій інвентар золотими блоками. Ці розрахунки зроблені на основі припущення, що довжина ребра одного блоку становить 1 метр. Таким чином, знаючи обсяг одного блоку і щільність золота (19621 кг/м³), можна порахувати масу блоку золота (19621 кг). Можна також припустити, що вага повної золотої броні становить 529767 кг, що дає в сумі 45736551 кг.
  • Гравець — правша, судячи з того, що він тримає зброю типу мечів в своїй правій руці. Але ліве око — домінуюче. Це означає, що він стріляє лівою рукою, тримаючи запас стріл правою. Найпростіший спосіб побачити це — натиснути F5 під час перезарядки лука.
  • Стів схожий на Томмі Версетті, головного героя GTA: Vice City.

Шаблон:Об'єкти

Мови: ГравецьИгрок

Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.